Om oss

VÅR HISTORIA

Upptäck

VÅR HISTORIA

Min mormor, tant Edith, växte upp i den lilla orten Värsås på den västgötska landsbygden. Med mjöl från slättens åkrar och med äkta smör bakades de allra godaste småkakorna i hennes hem. Med saft från trädgårdens vinbär, den rutiga duken och ett dignande kakfat så bjöds det till kalas. Så smånigom flyttade mormor från slätten, men tog med sig kunskapen. Den har hon fört vidare till sina barn och barnbarn.

 

Nu för vi traditionen vidare. Kakorna är bakade på mormors vis. Äkta hantverk - med samma recept som förr. Jag vill att du ska få smaka en kaka som min mormor lärde mig att den ska smaka. Njut den ihop med kaffe, te, saft, en god bok, ett trevligt sällskap eller precis hur du vill! God fika!

hälsar Rebecca, grundare av Tantens Bageri

Sagt & gjort

OM TANTENS BAGERI

Det är fult att skryta har man ju fått lära sig. Därför tänkte vi inte skryta - utan bara återge lite av det som vi på Tantens Bageri möts av i vår vardag.

 

Tantens småkakor når nya höjder med SAS

Från mars 2017 finns Tantens smörbakade småkakor på SAS avgångar. Varje resenär möts av möjligheten att få en svensk fika på 10.000 meters höjd. Kolakaka, chokladkaka och bondkaka är kombinationen som SAS fastnade för.

-Vi är jätteglada och stolta för att SAS valde våra småkakor, säger Rebecca Malmborg, grundare av Tantens Bageri. Vi gör detta i samarbete med Werners Gourmetscervice i Skara och det är såklart extra roligt när vi kan samarbeta med lokala internationella spelare som Werners.


Dubbel julklapp - Tantens skurna pepparkakor till Volvo Powertrains medarbetare

Många företag uppmärksammar sina medarbetare lite extra i samband med julen. Så även Volvo Powertrain (de som gör alla Volvo-motorer. Som en del i julklappen fanns våra pepparkakor. Solta och glada bakade och packade vi strax innan julen 2015. Tydligen blev det mer eller mindre succé - för Volvo beställde ytterligaren en omgång till julen 2016 :)

 

Pepparkakor från Tantens Bageri utvalda till rikstäckande Årets julbord*

När organisationen Livsmedelsföretagen presenterat sin årliga stora mat-trendundersökning den 8 december i Stockholm finns nystartade Lidköpingsföretaget Tantens Bageris skurna pepparkakor med på menyn för Årets julbord 2015.

-Det är ett fantastiskt erkännande för oss, säger en glad Rebecca Malmborg, grundare till Tantens Bageri i Lidköping. Vi finns med i kategorin ”Något sött” och är enda småkaka på menyn, säger Rebecca.

- Småkakor är en verklig klassiker och blir allt mer i ropet och klassisk kvalitet sprider sig hela tiden, säger Rebecca.

Förutom skurna pepparkakor erbjuder Tantens Bageri klassiker som schackrutor, brysselkex, skurna kolakakor, bondkakor och syltkakor med ekologisk hallonsylt. Alla kakor bakas endast på smör och utan tillsatser. Mjölet till kakorna kommer från närbelägna Tuns Kvarn i Grästorp.

-Vår affärsidé är att bara göra småkakor samt kyld småkaksdeg som kunden själv kan skära upp och grädda av hemma i ugnen. Det ska smaka precis som det gjorde förr, hemma hos mormor. Vi tror på rena smaker, äkta råvaror, inga tillsatser och bakar bara på smör. Smörsmaken är karaktäristik för våra produkter, säger Rebecca.

 

-Just nu jobbar vi för högtryck med alla som beställer våra skurna pepparkakor till sin julklappskorg till kunder och medarbetare, säger Rebecca.

 

-Vi levererar till Skaraborg och från januari inleder vi försäljningen i Norrland. Under hösten gästspelade vi också på NK I Göteborg, säger Rebecca. Nya försäljningstillfällen tillkommer hela tiden.

 

 

* Årets Julbord presenteras varje år av Livsmedelsföretagen. Detta görs i samband med att arbetsgivarorganisationen presenterar sin stora mat-trendundersökning i Stockholm. Deltagande bidrag ska vara nyskapande och finnas i det övre premiumsegmentet, kvalitetsvaror med ambitioner.

 

Toyotakunderna bjuds på kakor i bilen efter verkstadsbesöket

"Det vore väl trevligt med en liten överraskning för verkstadskunderna när de hämtar sin bil efter service", tänkte Lindströms Bils VD Ulf Lindström. Han tog kontakt med Tantens Bageri och vi var inte sena med att ge ett förslag för hur kakorna kunde presenteras i bilen efter service. Ulf gillade vad han såg och sedan hösten 2015 sitter det fint med lite kakor till kaffet efter verkstadsbesöket. Lindströms Bil finns i Trollhättan, Alingsås, Borås, Jönköping, Falköping och Skövde ochg säljer Toyota, Lexus och begagnat.Många minnen och känslor verkar väckas till liv när man smakar småkakor. Som till exempel det företag vi besäkte häromdagen för att leverera lite kakor.

 

Ungefär så här lät det när vi klev in genom dörren:


"Det blev bara en kaka kvar"

"Åhh vad roligt! Vilka goda kakor det var vi fick smaka när vi fick prover häromdagen. Vi tog varsin och den var jättegod. Vi sa till de på kontoret "i eftermiddag får ni kakor till fikat" Sen gick dagen, vi jobbade på  och vi åt allt fler kakor... När vi sedan kom upp till kontoret på eftermiddagen undrade de om de inte skulle få några kakor... och jo, det skulle de... Problemet var bara att det nästan inte fanns några kvar. De fick bara en var!! Så nu måste jag ställa den här lådan högt upp - så att vi inte äter upp de själva :)"

 

"Frisörens fika är bäst"

Våra kakor finns till det goda kaffe eller thé som finns på Souq i Lidköping. Under tiden man blir klippt kan man njuta av kaffe med dopp helt enkelt. En liten invånare på endast några få år var på besök för att få sin frisyr tillfixad. Det hela gick bra, saft och kaka satt fint. När besöket var avklarat konstaterade den lilla. "Kan vi gå hit imorgon igen och fika?" Ett gott betyg från en riktig finsmakare :)

 

I media:

 

"Låtskrivaren startar bageri"

"Mormors kakor tar flyget jorden runt"


Mormor

MIN INSPIRATÖR

Mormor Edith är min inspiration till att skapa Tantens Bageri.  Jag minns när jag växte upp osh satt i hennes kök och tittade henne när hon lagade mat och bakade de allra mest utsökta småkakor.

Tyvärr hon lämnade oss, 81 år gammal i början av 90-talet. Hon lämnade härliga minnen och fina recept för oss att ta vidare.

MORMOR EDITH

REBECCA MALMBORG

Copyright @ All Rights Reserved